Locatie Amersfoort

Het vrijstaande pand aan de Matthias Witthoosstraat ligt op een prachtige locatie. Het ligt middenin de levendige wijk Soesterkwartier met veel sociale voorzieningen op loopafstand. Ook met het openbaar vervoer is het goed te bereiken.

Het pand zelf heeft een hele ruime opzet en doet heel licht aan vanwege de hoge plafonds. Dit maakt het karakteristiek en sfeervol. Om het gebouw heen ligt een mooie ruime en groene tuin. Voor onze doelgroep is het pand en de locatie een fijne combinatie. Het pand biedt ruimte en sfeer voor onze cliënten. Aangezien het pand vrijstaand ligt, zijn er geen directe buren die snel overlast kunnen ervaren. Toch ligt het pand wel middenin de woonwijk.

Het is fijn dat de locatie goed met openbaar vervoer te bereiken is en de meeste sociale voorzieningen op loopafstand zijn. Hierdoor is er toch grote mate van zelfstandigheid en vrijheid. Dit past volledig in onze visie om mensen met een verstandelijke beperking een eigen (zelfstandig) leven te leiden in een zo optimaal mogelijke harmonie met de eigen directe leefomgeving.

Binnen het gebouw zijn er gezamenlijke ruimtes zoals een woonkamer, keuken en tuin. Daarnaast zijn er appartementen, waar de cliënten wonen. Ieder appartement heeft zijn eigen huisnummer, keukenblok, douche en toilet. Er zijn 9 appartementen in het pand, waarvan er 2 geschikt zijn voor samenwonen. Het is bij ons dus mogelijk om als stel samen beschermd te wonen. Dit is uniek vergeleken met andere woongroepen waar begeleid of beschermd wonen wordt geboden. De appartementen zijn op de eerste verdieping en er zijn enkele trappen aanwezig, het is dus belangrijk om goed ter been te zijn. De woonoppervlakte van de appartementen varieert van 30 tot 47 vierkante meter, waarbij het slaapgedeelte van het woongedeelte gescheiden is door de vide die via een trap te bereiken is.

De woonlocatie in Amersfoort is volledig bezet, maar er komt af en toe een plek vrij. Het is altijd mogelijk om contact op te nemen en te vragen naar de mogelijkheden op dat moment. Het is mogelijk om je te laten inschrijven op de wachtlijst, zodat wij contact kunnen opnemen als er plek vrij gaat komen.

Maat van de appartementen
Varieert van 30 tot 47 m2

Bereikbaarheid appartementen
Via trap, geen lift in het pand

Huisdieren
Dieren in kooi in overleg toegestaan, honden en katten niet

Samenwonen
In 2 van de appartementen is samenwonen mogelijk

Zelfstandigheid
Eigen badkamer
Eigen keukenblok
Eigen huisnummer (komt in aanmerking voor huursubsidie)

Locatie
Loopafstand van centrum, OV op enkele minuten afstand

Aantal appartementen
9

Gedeelde ruimten
Ruime tuin, ruime huiskamer met keuken

 

Adres

Matthias Withoosstraat 36
3812ST Amersfoort

tel_icon033-7440620
mail_iconinfo@matthiaszorg.nl