Begeleiders Amersfoort

Desiree Mekke

Begeleider C

Desiree weet echt waar ze voor staat; ze heeft een schat aan ervaring en inzicht in het gedrag van mensen. Zij vindt het vooral belangrijk om een veilige omgeving te bieden waar oog is voor iedereen en altijd een luisterend oor. Ze vertrouwt erop dat er altijd een nieuwe kans op verandering is. Collega’s waarderen dit in haar: ‘Desiree heeft een visie die mij erg aanspreekt. Zij staat naast bewoners, terwijl ze oog heeft voor hun vaak indrukwekkende levensverhaal.’ Desiree zegt zelf: ‘Dit werk doe ik omdat ik van binnenuit ervaar hoe moeilijk onze doelgroep het heeft in onze maatschappij. Ik wil een verschil maken.’ Dat verschil maakt ze door een veilige plek te bieden, goed te luisteren en vanuit een positieve instelling altijd open te staan voor mogelijkheden en indien nodig op zoek te gaan naar oplossingen. Desiree komt rustig over, denkt goed na over de dingen en komt dan vaak met een goed plan of idee. Ze kan -indien nodig- zeer duidelijk zijn, maar wel op een fijne manier, door de ander opbouwend tegemoet te treden. Desiree kleurt de dag zodra ze binnenkomt!

Judith Giesen

Begeleider C

Judith geniet erg van het werken met deze doelgroep: ‘Mensen met een verstandelijke beperking reageren onbevangen, puur en eerlijk. Het geeft mij voldoening me in hen te verplaatsen en te kijken wat zij nodig hebben om zich verder te ontwikkelen.  Tevens hoop ik ze een gevoel van eigenwaarde te kunnen meegeven door ze te laten zien dat ze veel meer kunnen dan ze zelf denken.’ Collega’s waarderen Judith om haar onverwachtse humor. Die humor is voor Judith zelf niet zo onverwachts, want het is een belangrijk deel van haar leven. ‘Lekker lachen is gezond’ aldus Judith. Judiths persoonlijke werkwijze is te beredeneren vanuit de cliënt. Wat wil de cliënt zelf? Dat vindt zij een belangrijk uitgangspunt in de relatie met cliënten. Haar rol in het team is dan ook vaak om door te vragen op wat de aanpak of beslissing voor de cliënt betekent. Judith herinnert het hele team er steeds aan  dat het belang van de cliënt voorop staat. Ze zoekt als begeleider een balans tussen uitdagen en ondersteunen. Uitdagen om cliënten te laten ervaren dat ze tot meer in staat zijn dan ze denken en hen in een veilige omgeving laten ontdekken dat wat nu nog moeilijk is makkelijker kan worden.

Arjan Stijner

Slaapwacht

Arjan komt helemaal vanuit Enschede om bij Matthias Zorg te werken. Waarom hij dit doet? In zijn eigen woorden: ‘Ik heb gekozen voor dit werk, omdat ik met zeer veel plezier en voldoening met bewoners werk. De dankbaarheid die je vaak ontvangt is eerlijk en puur, en dat maakt voor mij de reis van Enschede naar Amersfoort een heel stuk korter!’

Arjan is er alert op om niet vanuit goede bedoelingen teveel over te nemen van anderen, want door hen het zelf te laten doen wordt hun zelfstandigheid groter. Hij gunt bewoners de voldoening die het geeft om een activiteit zélf te kunnen uitvoeren.

Arjan is een stabiele factor in het team, hij heeft veel ervaring en is niet snel van zijn stuk te brengen. Je weet wat je aan Arjan hebt en dat geeft zowel bewoners als collega’s rust en veiligheid. Verder ziet hij dat geen cliënt hetzelfde is. Hij zegt hierover: ‘ik vind het een mooie uitdaging ieder op zijn eigen manier te bejegenen. Doordat ik creatief kan en mag blijven, lukt het mij om zorg op maat aan te bieden.’

Denise Smit

Begeleider C

Denise is een levendige, gezellige begeleider en collega, waar je je direct bij thuis voelt. Zij heeft ervaring in het begeleiden van mensen met een dubbeldiagnose. Het begeleiden gaat bij haar heel natuurlijk en ze is betrokken bij cliënten.

Er ontgaat weinig aan het opmerkzame oog van Denise en ze stelt vragen die je echt aan het denken zetten. Daarnaast is ze zelf ook altijd bereid om uit te leggen waarom ze iets wel of niet doet.

Denise is een echte doener en houdt van aanpakken. Ze vindt het leuke aan dit werk om cliënten te stimuleren om dingen op te pakken die hen iets opleveren. Wanneer dit hen niet meteen zelf lukt helpt ze mensen graag over de drempel. ‘Activerend begeleiden met de focus op de mogelijkheden van de cliënt’ noemt ze dit zelf.

Jouke Van Dijk

Begeleider B

Jouke is een ontspannen, vriendelijke jongeman die met een grapje en een praatje makkelijk contact maakt. Humor is voor hem heel belangrijk in het leven en dat komt ook tot uiting in zijn manier van werken. In zijn eigen woorden: ‘Het mooiste vind ik het als cliënten lachen. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’.

De bewoners van Matthias Zorg reageren onbevangen en eerlijk, zegt Jouke. Daar geniet hij van, zo is geen dag hetzelfde. Hij heeft veel geduld en begrip voor de problematiek van bewoners en kan met zijn positieve houding bijna iedereen wel gemotiveerd krijgen in het werken aan zichzelf.

Jouke biedt een veilige basis en vindt een open sfeer en respectvol omgaan met elkaar belangrijk. Hij hoort graag verhalen van bewoners – maar ook collega’s- aan en is een echte teamspeler. Volgens zijn collega’s is Jouke ‘een vlotte non-nonsense jongen met een goed overzicht over een groep.’

Lydia Klaassen

Begeleider C

Lydia is een ervaren begeleider die cliënten altijd aanspoort om te blijven kijken naar wie hij of zij is om op die manier te denken in mogelijkheden. Zij zegt zelf: ‘’Het laten ervaren dat je meer uit jezelf kunt halen dan de opgelegde stempel is het doel van mijn werk. Blij zijn met wie je bent, geeft je immers vrijheid om te denken en te handelen naar vermogen’’.  Het samen met de cliënt kijken naar of en welke stap er gezet kan worden en een plan maken over hoe die route naar het gewenste resultaat eruit moet komen te zien, vindt Lydia erg belangrijk in haar werk, zij omschrijft dit zelf als: ‘’Het zal naast voorwaarts ook weleens achterwaarts gaan. Dit geeft niet, het is namelijk onderdeel van persoonlijke groei’’.

Lydia voelt zich bevoorrecht om samen met collega’s zich in te zetten om een verschil te kunnen maken voor de cliënten. Collega’s omschrijven Lydia als een warme, betrokken en ervaren begeleider: ‘’Lydia weet met humor mensen ‘wakker te schudden’ en voor Lydia is het samenwerken met collega’s en externe disciplines, vanzelfsprekend’’. Het vertrouwen en wederzijds respect met de cliënt vindt Lydia als begeleider heel erg belangrijk, dit gaat gepaard met ruimte voor een lach en een traan. Naast het werken met mensen houdt Lydia van haar paarden en van motorrijden.

André Hertoge

Begeleider A

André is een positieve en rustige begeleider die uit het helpen van mensen zoveel voldoening haalt dat hij iedere dag met plezier naar het werk gaat: ‘’Als ik aan het eind van mijn dienst kan terugkijken op geboekte resultaten, kan mijn dag niet meer stuk’’.

Deze positieve insteek probeert hij ook tijdens het begeleiden van cliënten naar voren te brengen. In het begeleiden van de bewoners probeert André altijd te kijken of er mogelijkheid is tot het vergroten van de zelfstandigheid: ‘’Hoe groter de zelfstandigheid, hoe meer de bewoners de regie in eigen handen kunnen nemen en zo hun doelen kunnen verwezenlijken. Een combinatie van een positieve kijk en een oplossingsgerichte blik brengt je sneller tot het gewenste resultaat’’.

Door zijn collega’s wordt André omschreven als een rustige en geduldige man die met een open oor en blik ruimte geeft aan ieders verhaal: ‘’Door zijn ervaring met het ondernemen van activiteiten met mensen, weet hij middels een activiteit altijd goed in contact te komen met cliënten’’. André vindt het fijn om een om cliënten een veilige en solide basis te bieden: ‘’Op die manier kan elke cliënt zich ontplooien op gebieden als werk of dagbesteding maar ook in sociale activiteiten in hun vrije tijd’’.

Wilt u meer weten over Matthias zorg?

Heeft u vragen of wilt u in contact komen met iemand van Matthias zorg, druk op de knop hieronder: