VOOR WIE?

Dagbesteding via dit vernieuwende model kan gevolgd worden door zowel cliënten die in onze woonvormen verblijven als cliënten die elders wonen. Zolang zij maar passend zijn binnen de doelgroep: Mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking (eventueel met bijkomende gedragsproblematiek) vanaf 18 jaar. Een Wlz-indicatie van het CIZ is noodzakelijk (ZZP VG04 t/m VG07 of zorgprofiel GGZ wonen 2 t/m 4).

Dit gaat als volgt in zijn werkt: de cliënt krijgt een begeleider van Zuniek die samen met cliënt en wettelijk vertegenwoordiger een ondersteuningsplan maakt waarin staat welke dingen de cliënt wil gaan leren tijdens het werken. 

Daarnaast brengt deze begeleider samen met cliënt in kaart wat de hobby’s, talenten en voorkeuren zijn.
Vervolgens komt de begeleider met enkele voorstellen van werkplekken die aansluiten op de wensen en die op dat moment beschikbaar zijn. De cliënt geeft aan welke plek de voorkeur heeft en maakt dan een afspraak om daar te gaan kijken en kennismaken. Wanneer de plek bevalt krijgt de cliënt op deze plek ook een begeleider die altijd aanwezig is wanneer de cliënt werkt, die biedt ondersteuning en beantwoordt vragen wanneer dit nodig is.

Een greep uit de opties die er momenteel zijn

Bediening bij een leuke Kiosk

Op het terrein van Boerderij De Hoef opent in januari 2019 een gezellige Kiosk. Deze unieke Kiosk bevindt zich in een gerenoveerde hooiberg naast de historische boerderij. Het is een plek waar buurtbewoners en andere geïnteresseerden een lekkere kop koffie en versnapering kunnen gebruiken in een mooie omgeving. Het is mogelijk om taarten, koekjes e.d. te bakken voor de verkoop of om actief te zijn in de bediening.

Onderhouden van natuurspeeltuin en buitenterrein

Op het terrein van historische boerderij de Hoef opent in januari 2019 een grote natuurspeeltuin. Het terrein is ingericht om kinderen de kans te geven om natuur te verkennen, te spelen met texturen en elementen. Dit terrein mag onderhouden worden vanuit de dagbesteding van Matthias Zorg. Er is dus ruimte voor tuinmannen die het terrein mooi houden voor alle kinderen die komen spelen.

Creatieve objecten maken voor de verkoop

Heerlijk bezig zijn met je handen en elke dag weer je creativiteit kwijt kunnen door het maken van steeds wisselende voorwerpen, zowel voor de sier als gebruiksvoorwerpen. De voorwerpen worden verkocht en er heeft dus ook altijd iemand plezier van wat jij hebt gemaakt. We maken momenteel schilderijen, vogelhuisjes met mozaïek en hippe speenkoorden. De opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel.

En vele andere opties

Dit is slechts een selectie uit de vele opties. Er zijn ook plekken bij onder anderen een galerij, kinderdagverblijf, kerk en bij een organisatie die tuinonderhoud verzorgt. De werkzaamheden op deze locaties zijn divers waardoor op elke locatie bekeken kan worden welke werkzaamheden aansluiten bij de talenten en interesses van de cliënt. Er komen regelmatig nieuwe plekken bij dus aarzel niet om contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Taarten bakken in een echte bakkerij

Ons gebak is te vinden in veel hotels, sauna’s, conferentiezalen en bij organisaties die wat te vieren hebben. Ze verwachten professioneel gebakken taart. Samen met een echte patissier wordt bij ons in een bakkerij gewerkt aan allerlei soorten Amerikaans gebak. Jij werkt hier volledig aan mee. Van het mixen van het deeg, het vullen en de laagjes, de toppings, het bakken en mooi verpakken. Je leert hier enorm veel en draagt op een mooie manier bij aan vooral lekkere momenten om van te genieten voor jouw klanten.
Bezoek https://www.bijzonderetaartenfabriek.nl/

Werken in de horeca

In onze lunchroom Bijzonder Leuk kan je terecht voor ontbijt, lunch en een borrel. Jij werkt in de keuken of in de bediening en zorgt zo voor een bijzonder leuke ervaring voor de bezoekers. Een leuke plek voor zowel volwassenen als kinderen en ook een mooie plek om te kunnen werken.
Bezoek https://www.bijzonderleuk-zeist.nl/

Dagbesteding

Bij Zuniek werken we met innovatief model voor dagbesteding. Cliënten kunnen als vrijwilliger aan de slag bij diverse organisaties en kunnen op deze manier onderdeel worden van de maatschappij en tegelijkertijd werken aan hun persoonlijke doelstellingen.

Op de werkplek heeft elke cliënt een individuele begeleider die altijd aanwezig is wanneer de cliënt werkt. Die begeleider ondersteunt de cliënt, stuurt hem/haar aan en geeft uitleg waar nodig. Daarbij is vanuit Zuniek ook een individuele begeleider. Deze coördineert het proces, zorgt ervoor dat de werkzaamheden goed aansluiten op de leerdoelen en voorkeuren van de cliënt en ziet erop toe dat de cliënt werkelijk alle begeleiding krijgt die nodig is vanuit de werkplek.

Op deze manier kan de dagbesteding veel beter afgestemd worden op de individuele cliënt dan wanneer een cliënt naar standaard dagbestedingsinstelling gaat en daar in een grote groep met het vaste dagprogramma meedraait. De cliënt krijgt op deze manier veel meer persoonlijke aandacht en begeleiding dan op de reguliere dagbestedingsvormen en is actief betrokken in de maatschappij. Daarnaast wordt gewaarborgd dat de dagbestedingsdoelen aansluiten bij het zorgplan en dat er voldoende keuze is in het soort plekken dat er voor een hele diverse keuzemogelijkheden zijn.

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen?

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Scroll to Top