Er was de afgelopen jaren al regelmatig vraag naar, maar nu is het eindelijk mogelijk: stage lopen bij Matthias Zorg. Een hele leerzame werkplek met complexe doelgroep, waar de tijd genomen wordt voor echte persoonlijke connectie met bewoners. Kleinschalig een persoonlijk, maar tegelijkertijd uitdagend en leerzaam.

Stage bij Matthias Zorg 
Sinds de zomer van 2019 is locatie Amersfoort van Matthias Zorg een erkend leerbedrijf en locatie Utrecht vanaf eind 2019. We hebben de eerste stagiaires al mogen verwelkomen. Voor de bewoners is het fijn om extra persoonlijke aandacht te kunnen ontvangen. Ook voor het team voegt het iets toe om een fris paar ogen te hebben en inbreng van mensen die nog in de opleiding zitten.

Investeren in de toekomst van de Zorg
Matthias Zorg wil door stageplek te zijn graag bijdragen aan kennisoverdracht naar jonge mensen met passie voor zorg. We dragen de zorg vanzelfsprekend een warm hart toe en vinden het belangrijk dat ook de nieuwe generatie ziet hoe mooi dit beroep. We dragen graag onze werkervaring en deskundigheid aan hen over. We hopen hiermee op de lange termijn ook bij te dragen aan tekorten in de zorg.

Er zal de komende jaren op diverse locaties ruimte blijven voor stagiaires van sociale opleidingen. Als er plekken open zijn is dat zichtbaar op de website van de SBB. In verband met de complexiteit van de doelgroep betreft het alleen de stages die in de laatste jaren van de opleiding plaatsvinden door stagiaires vanaf 18 jaar.