Kwaliteit van zorg

Bij Matthias Zorg hebben we goede kwaliteit van zorg hoog in het vaandel. We doen er alles aan om hoogwaardige zorg te leveren die voldoet aan de voorwaarden die de overheid aan woonzorg stelt. We leveren alle zorg waar een cliënt recht op heeft en dit is meetbaar en controleerbaar. Matthias Zorg houdt de CAO gehandicaptenzorg aan betreffende alle medewerkers. Wij houden ons aan de richtlijnen van de BBZ (salariëring zorgbestuurders) en we zijn aangesloten bij de branchevereniging BVKZ.

Hier kunt u het onderzoeksrapport lezen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Heeft u een klacht?

Binnen Matthias Zorg doen we ons uiterste best om de zorg zo goed mogelijk te leveren. Klachten willen we het liefst zo veel mogelijk voorkomen, maar ondanks dat kan het voorkomen dat er iets misgaat. Door uw reactie kan onze zorgverlening nog verder verbeterd worden. Mocht u een klacht hebben, dan kunt u dit op meerdere manieren kenbaar maken. Bespreek uw klacht met de begeleider of dienst direct leidinggevende. Komt u hier niet uit dan kunt u contact opnemen met de directie:

Telefoon: 033-7440620
Website: contact formulier
Email: info@matthiaszorg.nl
Formulier: download via deze link

Wilt u liever dat uw klacht onafhankelijk behandeld wordt? Dan kunt u besluiten om uw klacht in te dienen bij het onafhankelijke Klachtenloket Zorg. Matthias Zorg is hierbij aangesloten als lid van coöperatie Hesterhuizen. Een medewerker van het Klachtenloket probeert uw klacht met informatie en advies op te lossen en kan u in contact brengen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Die kan bemiddelen tussen u en ons, zodat we samen alsnog een goede oplossing kunnen vinden.

Telefoon: 070-310 53 92 (ma t/m vr van 9:00-17:00)
Email: info@klachtenloket-zorg.nl
Website: www.degeschillencommissiezorg.nl/klachtenloket-zorg

Als de klachtenfunctionaris het probleem niet kan oplossen, kunt u naar de externe en onafhankelijke Geschillencommissie Zorg Algemeen gaan. Uw klacht wordt dan een geschil. Een onpartijdige, deskundige commissie beoordeelt uw geschil en u ontvangt een bindende uitspraak. Dat betekent dat u en wij ons aan de uitspraak moeten houden en niet in hoger beroep tegen de uitspraak kunnen gaan.

Telefoon: 070-310 53 92 (ma t/m vr van 9:00-17:00)
Website: www.degeschillencommissiezorg.nl

ISO 9001

‘Beide locaties Matthias Zorg, zowel de woonlocaties als dagbesteding, zijn ISO 9001 gecertificeerd. Dit houdt in dat het kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de ISO norm. De norm die is aangehouden is de ISO 9001: ISO voor de zorg, die speciaal is opgesteld voor zorgorganisaties. Voor de certificering is onder andere gekeken of dossiers op orde zijn, of de juiste protocollen er zijn en of medewerkers deze ook kennen en ermee werken. Dit wordt op regelmatige basis opnieuw gecontroleerd door het Keurmerk instituut.’

Wilt u meer weten over Matthias zorg?

Heeft u vragen of wilt u in contact komen met iemand van Matthias zorg, druk op de knop hieronder: