Manier van werken

Matthias Zorg staat voor kleinschalige woonzorg met een persoonlijke benadering. Een combinatie tussen voldoende, kwalitatief hoge zorg op alle levensgebieden en tegelijkertijd een zo hoog mogelijke mate van zelfstandigheid en individualiteit is wat Matthias Zorg tot een unieke woonvorm maakt. De gebouwen van Matthias Zorg zijn heel huiselijk ingericht, met veel oog voor detail en gebruikersgemak. We geven de cliënten en bezoekers graag het gevoel dat ze welkom zijn en gewaardeerd worden.

Onze werkwijze

Wij werken vanuit de aanname dat ieder persoon uniek is en dus ook een unieke benadering verdient. Met elke cliënt wordt daarom binnen 6 weken een individueel zorgplan opgesteld. Geen standaard oplossingen, maar voor ieder een passend plan voor wonen, zorg en dagbesteding.

In dit zorgplan worden persoonlijke doelstellingen bepaald, deze kunnen per cliënt verschillend zijn. Er wordt daardoor hulp geboden die is afgesteld op individuele wensen en zorgbehoefte van de cliënt. De doelstellingen worden regelmatig geëvalueerd en er is terugkerend multidisciplinair overleg.

Voorbeelden van persoonlijke doelstellingen zijn; het krijgen van een gezond dag- en nachtritme, vinden van dagbesteding, het aanleren van huishoudelijke vaardigheden, sociale vaardigheden verbeteren of uitbreiden van het sociale netwerk. Iedereen krijgt zorg op maat.

Beschermd, zelfstandig en midden in de samenleving

Er komt heel veel bij kijken als je zelfstandig gaat wonen. Bij Matthias Zorg wordt geluisterd naar jouw verhaal en kijken we vervolgens samen verder naar wat er allemaal wél lukt, wat er mogelijk is met de juiste ondersteuning en naar welke mijlpalen we samen toe mogen gaan werken in de komende periode. Ieder succes wordt gevierd!

Bij Matthias Zorg staat autonomie van de cliënt hoog in vaandel. Daarom werken we met kleine locaties die alle voorzieningen op loopafstand hebben. We nemen geen zaken onnodig over van de cliënt, maar we bieden de ondersteuning die nodig is om het samen of zelfstandig te doen.

Wilt u meer weten over Matthias zorg

Heeft u vragen of wilt u in contact komen met iemand van Matthias zorg. Druk op de knop hieronder: