Locatie Utrecht

Op deze woonlocatie zijn 10 appartementen; tevens is er op de begane grond een gemeenschappelijke woonkamer en keuken waar dagelijks een warme maaltijd wordt aangeboden. Iedere cliënt heeft in zijn appartement een eigen keukenblok, toilet en douche. De appartementen hebben gemiddeld een oppervlakte van ca 40 vierkante meter en hebben een Frans balkonnetje.

In alle appartementen is er de mogelijkheid om als stel in goed overleg beschermd samen te wonen.

Er zijn twee appartementen op de begane grond, die makkelijk te bereiken zijn voor mensen die slecht ter been zijn. De overige appartementen bevinden zich op de eerste en tweede verdieping. Huisdieren zijn in goed overleg toegestaan mits deze op de eigen kamer in een kooi gehouden worden. Honden en katten kunnen helaas niet worden meegenomen.

Het unieke aan dit project is, dat het gekoppeld is aan boerderij de Hoef, een monumentaal pand. Onze locatie kijkt hier ook direct op uit. In de wagenschuur van de boerderij opent Matthias Zorg tevens een dagbestedingslocatie. Bij de boerderij zijn veel verschillende organisaties actief, waar Matthias Zorg mee samenwerkt. Hiermee realiseren we dagbesteding met diverse mogelijkheden, zoals het helpen bij het  tuinonderhoud, het verkopen van ijsjes bij de kiosk, koffie schenken, verzorgen van kleinvee.

De locatie in Utrecht is eind 2016 geopend. Bij interesse kunt u contact opnemen en zal er verder gesproken worden over de mogelijkheden.

Boerderij De Hoef

Op locatie Leidsche Rijn werkt Matthias Zorg samen met verschillende andere organisaties die in en om boerderij De Hoef een plek hebben. Boerderij De Hoef is gekocht door BOEI, de organisatie Boerderij en Landschap. BOEI is een maatschappelijke onderneming met een passie voor het restaureren en herbestemmen van erfgoed. De huidige huurders van Boerderij De Hoef hebben samen een stichting gevormd, Stichting Boerderij De Hoef. Samen huren zij de gebouwen van BOEI. De Stichting bestaat uit BSO In de Wolken, Protestantse Gemeente Leidsche Rijn en Uitvaartverzorging Leidsche Rijn. In 2018 hopen Care&Culture, De Hoeftuin en een speeltuin/kiosk te openen. U kunt hier meer lezen over de samenwerking bij Boerderij De Hoef.

Maat van de appartementen
+/- 40 m2

Bereikbaarheid appartementen
2 appartementen op begane grond. Overigen via trap

Huisdieren
Dieren in kooi zijn in overleg toegestaan, honden en katten niet

Samenwonen
In alle appartementen is samenwonen mogelijk

Zelfstandigheid
Eigen badkamer
Eigen keukenblok
Eigen huisnummer (komt in aanmerking voor huursubsidie)

Locatie
Loopafstand van diverse voorzieningen, OV op enkele minuten afstand

Aantal appartementen
10

Gedeelde ruimten
Gezamenlijke woonkeuken, tuin en schuur.

Adres

Nootmuskaatweg 28
3541 ST Utrecht

tel_icon033-7440620
mail_iconinfo@matthiaszorg.nl