Wonen

Wonen bij Matthias Zorg betekent beschermd wonen met de autonomie van de cliënt hoog in het vaandel. Dus zoveel mogelijk zelf doen, met ondersteuning waar nodig en de veiligheid van 24-uurs begeleiding in het pand.

Kijk hier om een indruk te krijgen van de sfeer bij een woonlocatie van Matthias Zorg.

Bekijk de sfeerimpressie gemaakt door de Rabobank pijl_icon

  • Eigen appartement met keuken, badkamer, woonkamer
  • Eigen huisnummer
  • Dagelijks een warme maaltijd
  • 9 tot 11 cliënten per locatie
  • Mogelijkheid tot samenwonen

Ruimte voor jezelf

Bij Matthias Zorg is de woonzorg zo ingericht dat ieder die hier woont zelf keuzes kan maken om meer voor zichzelf te doen of juist meer in de groep te zijn. Sommigen bloeien op van gezellig samen eten ‘s avonds, terwijl dit voor anderen alleen maar veel stress oplevert. Daarom maken wij met elke cliënt een plan op maat en zijn de groepsmomenten niet verplicht.

Bij Matthias Zorg heb je een eigen huiskamer waar je gasten kan ontvangen, individuele begeleiding kan krijgen of simpelweg zelf kan ontspannen in de eigen omgeving. De gezamenlijke huiskamer is hierop een aanvulling.

Locaties

Sfeervol wonen, midden in de samenleving. Een voormalig nonnenhuis dat een klassiek, nostalgische sfeer uitademt en gelegen is middenin een levendige woonwijk. Of juist een modern en ruim pand naast een boerderij met dagbesteding.

Momenteel zijn er twee locaties en een derde ligt in de planning. Klik voor meer informatie, beschikbare plekken en foto’s op de locatie.

Aanmelding en intake

Als Matthias Zorg jou aanspreekt, kan je vrijblijvend een afspraak maken met de locatiemanager van de woonlocatie van jouw voorkeur. Je kunt dan sfeer komen proeven en wij geven dan meer informatie. Als je wilt, kan je jezelf aanmelden. Is er momenteel geen plek vrij, dan komt je aanmelding op de wachtlijst.

Als er een appartement beschikbaar is, word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Vervolgens wordt jouw aanmelding intern besproken. Hierbij kijken we of je de juiste indicatie hebt en of je past binnen de huidige groep bewoners.

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen?

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.